Ongevallen met kinderen

Elk jaar wordt er na de zomervakantie een campagne gestart om weggebruikers alert te maken dat de scholen weer zijn begonnen. Logisch ook als je bedenkt dat elk jaar na de zomervakantie een piek te zien is in het aantal kinderen dat betrokken is bij een verkeersongeval (bron: Veilig Verkeer Nederland). Ook na het verzetten van de klok zien wij een grote piek in het aantal ongevallen met letsel. De laagstaande zon en het feit dat het vroeg(er) donker wordt vraagt om extra alertheid van alle weggebruikers. Wij zien vooral dat fietsers en dan met name kinderen betrokken raken bij ongevallen. Voor veel ouders één van hun grootste nachtmerries.

Wat als jouw kind betrokken is bij een ongeval en letsel heeft opgelopen? Kun je de automobilist of de andere weggebruiker dan aansprakelijk stellen? En maakt het dan nog uit of je kind het ongeval heeft veroorzaakt en/of hoe oud je kind is?

In deze blog leggen wij graag uit wat jouw rechten zijn als fietser en voetganger en gaan in op het verschil tussen kinderen van 13 jaar en jonger en kinderen boven de 14 jaar.

Lees verder

Vrouwen komen van Venus en mannen komen van Mars. Niet alleen begrijpen we elkaar niet altijd even goed, fysiek zijn er ook grote verschillen.

Tijdens twee bijeenkomsten die wij bijwoonden bleek niet alleen dat bij vrouwen in veel gevallen een hartaanval niet wordt herkend, maar ook dat vrouwen een veel grotere kans op ernstig letsel hebben bij een ongeval. 

Lees verder

Wij krijgen vaak de vraag of de letselschadevergoeding of de reeds ontvangen voorschotten moeten worden meegenomen.

Lees verder

Deze vraag stelden wij onlangs aan onze volgers op onze website. De antwoorden waren verdeeld. De één geeft aan dat dit altijd zo is, terwijl de ander dit meer nuanceert en van mening is dat het bij sommige beroepsgroepen ook ‘risico van het vak’ is.

In deze blog leggen wij uit wat PTSS is en geven wij meer inzicht in de aansprakelijkheidsaspecten.

Lees verder
TOP