Moet ik nog belasting betalen over mijn schadevergoeding? Dit is een vraag die vaak aan ons gesteld wordt. We kunnen iedereen geruststellen: het antwoord is ‘Nee’. De schadevergoeding die u voor uw letselschade ontvangt is altijd een netto-vergoeding. Hierover hoeft u dus geen belasting meer te betalen. Om dit te garanderen, vragen wij de verzekeraar om een ‘belastinggarantie’.
Drive Letselschade beschikt over de juiste kennis om een slachtoffer hier goed bij te kunnen begeleiden.

Lees verder
drive-letselschade-hulp-bij-letsel-aandachtsgebied-schade-door-overlijden

Deze vraag stelden wij op ons Instagram account. 100% van onze volgers denkt dat dit juist is. Dit klopt alleen niet helemaal. Alleen het slachtoffer zelf kan namelijk aanspraak maken op een vergoeding smartengeld. Een aantal nabestaanden kan sinds 1 januari 2019 echter wel aanspraak maken op affectieschade. 

In deze blog leggen wij uit wat affectieschade is en wanneer je aanspraak kan maken op een vergoeding van affectieschade. 

Lees verder

Stel: je loopt letsel op bij een verkeersongeval dat je zelf hebt veroorzaakt, kun je dan toch je schade verhalen?

Veel mensen denken dat je bij een ongeval waar je zelf schuldig aan bent geen recht hebt op een schadevergoeding. Je kunt namelijk niemand aansprakelijk stellen voor jouw schade. Gelukkig is er een uitzondering. Als je een Schade voor inzittende verzekering (SVI-verzekering) hebt afgesloten, kan je je schade wel verhalen.  

In deze blog staan wij graag stil bij het belang van deze verzekering aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Lees verder

Sneeuw, pret of drama?

Het kan je niet ontgaan zijn. Er ligt sneeuw, heel veel sneeuw. En als we de weersvoorspellingen mogen geloven komt er de komende dagen nog heel veel bij. Bij ons thuis reden om naar zolder te rennen op zoek naar de slee. Zodra de eerste sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen maakt iedereen zich op voor sneeuwballengevechten,

TOP