Rechtsbijstandsverzekering

Voor onze nieuwe feit of fabel vroegen wij onze volgers of je verplicht bent je rechtsbijstandsverzekering in te schakelen als jou een ongeval is overkomen. Zo’n 50 procent van onze volgers denkt dat dit inderdaad het geval is.

In deze blog leggen wij uit waarom dit een fabel is.

Lees verder
drive-letselschade-hulp-bij-letsel-aandachtsgebied-schade-door-overlijden

Schade door overlijden

Een overlijden heeft grote gevolgen voor de nabestaanden. Naast het verdriet om het verlies van een dierbare, is er vaak ook sprake van financiële onzekerheid.

Als het overlijden het gevolg is van een fout van een derde of de schuld van een derde, dan kun je als nabestaande recht hebben op een schadevergoeding.

Lees verder

Samira fietst in de ochtend naar school als zij ineens een harde klap voelt en op de grond valt. Nog beduusd van wat er is gebeurd ziet zij een automobilist hard wegscheuren. Dan realiseert Samira zich dat zij is aangereden. Samira probeert op te staan maar dat lukt niet. Een vrouw die voor het raam stond komt gauw haar huis uit gerend en ziet Samira op de grond liggen. Zij belt 112. De politie en de ambulance zijn snel ter plaatse. In het ziekenhuis blijkt dat Samira haar enkel heeft gebroken.

In het ziekenhuis belt Samira haar ouders die enorm schrikken. De broer van Samira zegt: “nu kun je fluiten naar je schade, want de tegenpartij is doorgereden”. Maar is dat wel zo? Deze vraag stelden wij in onze ‘feit of fabel’ rubriek. Vrijwel iedereen voelde wel aan dat dit erg oneerlijk zou zijn, maar hoe het zat wisten de meesten niet. Hoog tijd dus voor een nieuwe blog.

Lees verder

Stel je hebt ernstig letsel opgelopen door een auto-ongeval waar je zelf geen schuld aan had. Je wilt de letselschade verhalen op de tegenpartij, maar je had geen gordel om… Wat nu?

Het dragen van een gordel in de auto is wettelijk verplicht. Als je de gordel niet draagt riskeer je een bekeuring. Dit is niet voor niets. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het niet dragen van een gordel de kans op ernstig letsel bij een ongeval aanzienlijk vergroot.

Lees verder
TOP