Samira fietst in de ochtend naar school als zij ineens een harde klap voelt en op de grond valt. Nog beduusd van wat er is gebeurd ziet zij een automobilist hard wegscheuren. Dan realiseert Samira zich dat zij is aangereden. Samira probeert op te staan maar dat lukt niet. Een vrouw die voor het raam stond komt gauw haar huis uit gerend en ziet Samira op de grond liggen. Zij belt 112. De politie en de ambulance zijn snel ter plaatse. In het ziekenhuis blijkt dat Samira haar enkel heeft gebroken.

In het ziekenhuis belt Samira haar ouders die enorm schrikken. De broer van Samira zegt: “nu kun je fluiten naar je schade, want de tegenpartij is doorgereden”. Maar is dat wel zo? Deze vraag stelden wij in onze ‘feit of fabel’ rubriek. Vrijwel iedereen voelde wel aan dat dit erg oneerlijk zou zijn, maar hoe het zat wisten de meesten niet. Hoog tijd dus voor een nieuwe blog.

Lees verder

Stel je hebt ernstig letsel opgelopen door een auto-ongeval waar je zelf geen schuld aan had. Je wilt de letselschade verhalen op de tegenpartij, maar je had geen gordel om… Wat nu?

Het dragen van een gordel in de auto is wettelijk verplicht. Als je de gordel niet draagt riskeer je een bekeuring. Dit is niet voor niets. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het niet dragen van een gordel de kans op ernstig letsel bij een ongeval aanzienlijk vergroot.

Lees verder

Hendrik baalt. Hij is werkgever en één van zijn werknemers heeft zich net ziek moeten melden. De werknemer is op de fiets aangereden door een automobilist die geen voorrang heeft verleend. De werknemer heeft een gebroken been en zijn herstel gaat zeker enkele maanden duren. Tijdens ziekte moet Hendrik de werknemer gewoon doorbetalen. Hendrik baalt vooral omdat hij een kleine ondernemer is en nu een vervangende kracht moet inhuren. Hij heeft dus dubbele kosten.

“Kan de werkgever zijn schade ook verhalen?”

Lees verder

Moet ik nog belasting betalen over mijn schadevergoeding? Dit is een vraag die vaak aan ons gesteld wordt. We kunnen iedereen geruststellen: het antwoord is ‘Nee’. De schadevergoeding die u voor uw letselschade ontvangt is altijd een netto-vergoeding. Hierover hoeft u dus geen belasting meer te betalen. Om dit te garanderen, vragen wij de verzekeraar om een ‘belastinggarantie’.
Drive Letselschade beschikt over de juiste kennis om een slachtoffer hier goed bij te kunnen begeleiden.

Lees verder
TOP