Bedrijfsongevallen

drive-letselschade-aandachtsgebieden-aansprakelijkheid-bedrijfsongeval

Bedrijfsongeval

Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval op het werk? Dan wilt u vast weten of u recht heeft op een schadevergoeding.

Zo kunnen wij u helpen
Een ongeval heeft een grote impact op uw leven. Er komt een hoop op u af waar u zelf niet om gevraagd heeft. U moet zich volledig kunnen richten op uw herstel, dat is het belangrijkste. Wij helpen u gratis om de wederpartij aansprakelijk te stellen en te inventariseren wat u nodig heeft om u zoveel mogelijk in dezelfde positie terug te brengen als voor het ongeval. Wij verhalen uw schade geheel kosteloos op de tegenpartij.

Bij een letseltraject zijn vaak meerdere professionals betrokken. Als het nodig is schakelen wij een medisch adviseur of een arbeidsdeskundige in.

Bedrijfsongeval
Een ongeval op het werk of tijdens werktijd noemen wij een bedrijfsongeval. Veelvoorkomende bedrijfsongevallen zijn:

  • U bent van een steiger gevallen of uw hand is in een machine getrokken.
  • Tijdens een bedrijfsuitje heeft u letsel opgelopen.
  • In uw werkzaamheden bent u in aanraking gekomen met schadelijke stoffen.
  • In werktijd bent u betrokken geweest bij een verkeersongeval.

In veel gevallen is de werkgever verantwoordelijk voor de schade die u lijdt. Hieronder leggen we uit wat deze verantwoordelijkheid inhoudt en wat dit betekent voor u als werknemer.

Zorgplicht

De werkgever heeft een zorgplicht om te voorkomen dat een werknemer tijdens de uitvoering van zijn werkzaamheden letsel oploopt. Dit betekent dat een werkgever moet aantonen dat hij alle nodige maatregelen heeft getroffen om letselschade bij zijn werknemers te voorkomen.

Hieronder valt een veilige werkplek, voldoende instructies en toezicht. De bewijslast ligt bij de werkgever. Alleen als de werkgever kan aantonen dat hij alles heeft gedaan om een ongeval te voorkomen, is hij niet aansprakelijk voor de schade die de werknemer lijdt.

Veel werknemers vinden het moeilijk om hun eigen werkgever aansprakelijk te stellen. Ze zijn bang dat dit de relatie met hun werkgever in gevaar brengt. Dit is natuurlijk heel begrijpelijk. Gelukkig zijn de meeste werkgevers verzekerd voor dit soort ongevallen. In ons plan van aanpak houden wij hier zoveel mogelijk rekening mee. Wij adviseren u over de kansen en mogelijkheden om uw werkgever aansprakelijk te stellen en uw schade te verhalen.

Uitzendkracht

Voor een uitzendkracht gelden dezelfde regels. Sterker nog, als uitzendkracht wordt u zelfs extra beschermd. U kunt zelf kiezen wie u voor het ongeval aansprakelijk stelt. Het uitzendbureau (uw formele werkgever) of het bedrijf waar u aan het werk was (uw materiële werkgever). Beiden zijn aansprakelijk voor uw letselschade.

ZZP'er

Bent u ZZP’er en overkomt u een bedrijfsongeval, terwijl u voor een derde aan het werk bent? In veel gevallen wordt u juridisch gelijkgesteld met een werknemer. Dat geeft u veel meer rechtsbescherming en mogelijkheden om uw letselschade te verhalen.

drive-letselschade-hulp-bij-letsel-aandachtsgebied-bedrijfsongeval

ONZE BELOFTE

Uw schade snel in kaart

Wij komen snel bij u op bezoek om alle gevolgen van het ongeval in kaart te brengen. De schade die u lijdt verhalen wij voor u op de tegenpartij.

Persoonlijke begeleiding bij elke stap

Wij ontzorgen u zoveel mogelijk zodat u zich volledig op uw herstel kan richten. Samen zorgen wij ervoor dat u de regie terugkrijgt over uw leven.

Kosteloze afhandeling

Onze begeleiding is voor u helemaal gratis. Onze kosten verhalen wij op de tegenpartij. Wij zullen u dan ook geen nota sturen.

Direct hulp nodig?

Ik adviseer en begeleid u graag

TOP