Dieren

Herkent u de volgende situatie?

drive-letselschade-aandachtsgebieden-aansprakelijkheid-dieren-gebeten

Voor veel mensen is het houden van of de omgang met (huis)dieren een genot. Veel mensen zien hun hond, kat of paard als vriend. Het wordt een ander verhaal wanneer u door de eigen gedraging van het dier letsel heeft opgelopen. Bijvoorbeeld door een beet van een hond of een trap van een paard.

Wie is aansprakelijk?

Indien u letselschade oploopt door een dier kunt u de eigenaar of bezitter van het dier aansprakelijk stellen voor de schade die u hierdoor lijdt. Ook als het dier was weggelopen en de eigenaar of bezitter geen enkele zeggenschap heeft over de gedraging van het dier. Wanneer het letsel is ontstaan door de eigen energie van het dier, is de bezitter van het dier aansprakelijk.

Honden

Indien u bent gebeten door een hond kunnen de gevolgen heel vervelend zijn. Ook al gebeurt dit in een losloopgebied, de hondenbezitter is aansprakelijk voor de door de hond aangerichte schade. U kunt ook letsel oplopen doordat een hond ineens voor uw fiets springt. Ook in dat geval is de hondenbezitter aansprakelijk. In de meeste gevallen is de hondenbezitter verzekerd voor aangerichte schade.

Paarden

Indien u letsel oploopt door een trap of bijt van een paard, is de eigenaar van het dier aansprakelijk voor uw schade. Loopt u letsel op tijdens het paardrijden, bijvoorbeeld door een val van een paard? Dan is meestal de bezitter van het paard (vaak de manege) aansprakelijk voor de door de gedraging van het paard veroorzaakte letsel.

drive-letselschade-hulp-bij-letsel-aandachtsgebied-aansprakelijkheid-voor-dieren

Zo kunnen wij u helpen

Een ongeval heeft vaak een grote impact op uw leven. Drive letselschade helpt u graag kosteloos om de wederpartij aansprakelijk te stellen, te inventariseren wat u nodig heeft om u zoveel mogelijk in dezelfde staat terug te brengen als voor het ongeval en deze schade op de wederpartij te verhalen. Dit is voor u kosteloos.

Bij een letseltraject zijn vaak meerdere professionals betrokken. Indien nodig schakelen wij een medisch adviseur in. De medisch adviseur zal eerst alle relevante medisch informatie opvragen. Hierna zal hij uw klachten en beperkingen ten gevolge van het ongeval in kaart kan brengen. Ook kan de medisch adviseur aangeven of er rekening moet worden gehouden met risico's voor de toekomst.

Bij ernstig letsel kan het ook nodig zijn om een arbeidsdeskundige in te schakelen. Hierbij moet u denken aan een professional die helpt bij o.a.:

  • De re-integratie in uw eigen werkzaamheden.
  • Het vinden van ander passend werk.
  • De aanschaf van hulpmiddelen.
  • Het treffen van aanpassingen voor het vervoer.
  • Het treffen van aanpassingen voor de woning.

Heeft u behoefte aan deskundig advies? Neem dan geheel vrijblijvend en kosteloos contact met ons op.

ONZE BELOFTE

3 x Drive Letselschade

Persoonlijke aandacht

Tijdens een kennismaking met u brengen we alle gevolgen in kaart. Persoonlijke aandacht en contact vinden wij daarin erg belangrijk.

Ontzorgen

Wij stellen de tegenpartij, of de verzekeraar voor u aansprakelijk. Wij verzorgen de correspondentie met de tegenpartij en begeleiden u bij te nemen stappen.

Correcte afhandeling

Samen maken we een plan van aanpak. We zorgen we ervoor dat u weer de regie krijgt over uw leven en uw schade wordt vergoed. Deze afhandeling is geheel kosteloos voor u.

Direct hulp nodig?

nicole-wilms-letselschadejurist-drive-letselschade

Ik adviseer en begeleid u graag

TOP