Wegbeheerders-aansprakelijkheid

drive-letselschade-aandachtsgebieden-aansprakelijkheid-wegbeheerder

Een opstaande stoeptegel, een gat in het wegdek, gladheid of een onveilige situatie bij wegwerkzaamheden. Allemaal situaties op de openbare weg die kunnen leiden tot een ongeluk met letsel als gevolg.

Zo kunnen wij u helpen
Gelet op de vaak moeilijke en complexe discussie met de wegbeheerder, adviseren wij u ons zo spoedig mogelijk in te schakelen. Als wij van mening zijn dat de wegbeheerder aansprakelijk is, zullen wij uw schade geheel kosteloos voor u verhalen, zodat u zich volledig kan richten op uw herstel, dat is het belangrijkste. Wij helpen u gratis om de wederpartij aansprakelijk te stellen en te inventariseren wat u nodig heeft om u zoveel mogelijk in dezelfde positie terug te brengen als voor het ongeval. Wij verhalen uw schade geheel kosteloos op de tegenpartij.

De rol van de wegbeheerder

De wegbeheerder is verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de wegen. Wanneer er sprake is van een onveilige situatie, heeft de wegbeheerder een verantwoordelijkheid. Deze moet de onveilige situatie zoveel mogelijk weg nemen of waarschuwen voor het gevaar.

Als hiervan geen sprake is, dan is het mogelijk om de wegbeheerder hiervoor aansprakelijk te stellen. Niet elke oneffenheid in de weg of hoogteverschil is echter voldoende om uw schade vergoed te krijgen.

Aansprakelijkheid bepalen

De wegbeheerder is aansprakelijk voor de letselschade van weggebruikers die is ontstaan door een gebrekkige weg, dan wel een gevaarlijke (verkeers)situatie. Als eisende partij draagt u in dit geval de volledige bewijslast. Wij dienen te bewijzen dat uw letselschade is veroorzaakt door de slechte toestand van de weg of een gevaarlijke situatie. Ook dienen wij aan te tonen dat de wegbeheerder bekend was met het gebrek en het gevaar dat dit oplevert en moet hij hebben nagelaten om het gebrek te verhelpen.

Van een weggebruiker wordt een hoge mate van oplettendheid verwacht. Dit betekent dat een weggebruiker er rekening mee moet houden dat een weg of stoep niet altijd in perfecte staat zal verkeren.

Het beoordelen van de aansprakelijkheid van de wegbeheerder is een complex juridisch vraagstuk. Wij hebben veel ervaring met dit type zaken.

Gelet op de vaak moeilijke en complexe discussie met de wegbeheerder, adviseren wij u ons zo spoedig mogelijk in te schakelen. Indien wij van mening zijn dat de wegbeheerder aansprakelijk is, zullen wij uw schade geheel kosteloos voor u verhalen.

drive-letselschade-hulp-bij-letsel-aandachtsgebied-wegbeheerdersaansprakelijkheid

ONZE BELOFTE

Uw schade snel in kaart

Wij komen snel bij u op bezoek om alle gevolgen van het ongeval in kaart te brengen. De schade die u lijdt verhalen wij voor u op de tegenpartij.

Persoonlijke begeleiding bij elke stap

Wij ontzorgen u zoveel mogelijk zodat u zich volledig op uw herstel kan richten. Samen zorgen wij ervoor dat u de regie terugkrijgt over uw leven.

Kosteloze afhandeling

Onze begeleiding is voor u helemaal gratis. Onze kosten verhalen wij op de tegenpartij. Wij zullen u dan ook geen nota sturen.

Direct hulp nodig?

Ik adviseer en begeleid u graag

TOP