Medische fouten

Herkent u de volgende situatie?

drive-letselschade-aandachtsgebieden-aansprakelijkheid-medische-fouten

Wanneer u bij een arts of ziekenhuis komt, mag u ervan uit gaan dat de arts zijn best doet om u beter te maken en dat de beste zorg verleend wordt. Helaas gaat er ook wel eens iets mis bij het verlenen van die zorg. Er zijn tal van voorbeelden van medische fouten:

  • Het niet tijdig stellen van een juiste diagnose.
  • Verkeerd toegediende medicatie.
  • Een fout gemaakt tijdens de behandeling of operatie.
  • Onvolledige of onjuiste informatie over de risico’s.

Dit betekent niet dat de arts en het ziekenhuis ook aansprakelijk zijn. Wanneer kunt u wel een medische fout verhalen?

Een arts is verplicht zorgvuldig te handelen, maar niet verplicht een bepaald resultaat te leveren. Men spreekt pas van een medische kunstfout als de arts medisch verwijtbaar onzorgvuldig heeft gehandeld. Dit is het geval als de arts niet heeft gehandeld zoals een redelijk bekwaam vakgenoot in dezelfde situatie gehandeld zou hebben. Heeft u hierdoor schade geleden? Dan kunnen wij voor u de arts aansprakelijk stellen.

drive-letselschade-hulp-bij-letsel-aandachtsgebied-medische-fout

Zo kunnen wij u helpen

Vermoedt u dat er sprake is van een medische fout met verwijtbaar handelen van de arts of het ziekenhuis? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen wij de schade die u lijdt door een fout van uw arts of behandelaar voor u verhalen.

Indien u wilt dat wij uw zaak in behandeling nemen, zullen wij uw medisch dossier allereerst laten beoordelen door onze medisch adviseur. Hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten zullen wij in eerste instantie bij u in rekening moeten brengen.

Onze medisch adviseur zal nagaan of de arts gehandeld heeft zoals zijn collega’s in de gegeven omstandigheden gehandeld zouden hebben. Indien dit niet het geval is dan valt de arts dit te verwijten en zullen wij, namens u, de arts of het ziekenhuis aansprakelijk stellen. Neem vrijblijvend contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

ONZE BELOFTE

3 x Drive Letselschade

Persoonlijke aandacht

Tijdens een kennismaking met u brengen we alle gevolgen in kaart. Persoonlijke aandacht en contact vinden wij daarin erg belangrijk.

Ontzorgen

Wij stellen de tegenpartij, of de verzekeraar voor u aansprakelijk. Wij verzorgen de correspondentie met de tegenpartij en begeleiden u bij te nemen stappen.

Correcte afhandeling

Samen maken we een plan van aanpak. We zorgen we ervoor dat u weer de regie krijgt over uw leven en uw schade wordt vergoed.

Direct hulp nodig?

anne-ruth-shiboleth-letselschadejurist-drive-letselschade

Ik adviseer en begeleid u graag

TOP